Hartige taart met tomaten, champignons & kaas
Ingrediënten 4 personen
Aardappeldeeg
140 g bloem
70 g boter
Snufje zout
140 g gekookte aardappel (gekookt gewogen)
Voor de vulling;
3 eieren
60 g kookroom
80 gram geraspte kaas + wat extra om over de taart te strooien.
100 gram champignons
3 (pruim)tomaten
1 flinke sjalot.
2 teentjes knoflook
Handje bieslook
Wat gedroogde oregano
Voorbereiding
Verwarm de oven voor 195 C (hete lucht 175 C).
Weeg alle ingredienten af en zet alles klaar.
Kook de (geschilde) aardappels met wat zout, laat afkoelen.
Prak heel fijn of haal ze door een roerzeef.(ik heb ze gewoon fijngeprakt met een vork).
Zeef de bloem met het zout.
Rasp de kaas (of koop geraspte kaas.
Snijd de sjalot en bieslook heel fijn champignons in plakjes.
Snijd de tomaten in plakken.
Pers knoflookteentjes uit.
Bereidingswijze
Maak het deeg.Wrijf eerst de boter door de bloem tot het kruimelig wordt.
Voeg de fijngeprakte aardappel toe en kneed tot het een samenhangend deeg vormt.
Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak
Rol het op de deegroller en zo in de vorm.
Mocht het breken plak je gewoon het deeg weer vast, geen probleem, je ziet er niets meer van als het gebakken is.
Prik wat gaatjes in de bodem en zet 10 minuten in de oven.
Na 10 minuten eruit halen en verdeel eerst de champignons erover.
Klop de eieren met de kaas, bieslook en knoflook en giet over de taart.
Giet de kookroom erover.
Leg de tomaten erop.
Strooi er gedroogde oregano over en nog wat geraspte kaas.
Zet in de oven op 195 C voor 15 minuten.
Verhoog daarna de temperatuur naar 220 C en bak nog voor ongeveer 15-20 min.
Haal uit de oven en eet de taart warm
.